Kuka ei ole lotonnut? Kysymys on tyhmä, koska kaikki on edes kerran elämässään rastittanut ne 7 voittonumeroa ja jännittänyt sitten sunnuntai iltana tosite kourassa katsoen arvontaa telkkarista. Se on aina yhtä jännittävä tunne, kun kaunis arvontatyttö pamahtaa ruutuun. Aina tulee se "olisinko minä tänään se päävoittaja" fiilis. Joskus tulee jopa mietittyä sitäkin, että paljonkohan ne viralliset valvojat tienaa tolla hommalla. Joka sunnuntai 4sek ruudussa, eikä tarvitse sanoa kuin "hyvää iltaa". Kaippa silläkin elää. En tiedä näytetäänkö niitä enää nykysin siinä lähetyksessä. Lottoan niin vähän nykyisin ja jos lottoan niin en ikinä muista katsoa arvontaa televisiosta... Rupesin juuri miettimään, että onko kaikkien aikojen virallinen valvoja Aulis Gerlander enää edes hengissä? Paskapuheet sikseen ja itse asiaan.

Kuinka moni on huomannut, että Veikkauksen pisteitä on nyt kauppojen kassoilla? Kuinka moni on hajonnut siihen kassajonoon, jossa Veikkauksen masiina on? Veikkaan, että aika moni. Ajatus on sinäänsä hieno, pelaat Veikkauksen pelejä samalla kun ostat ruoka-ostoksesi. Ihan vitun kätevää ja ihanaa sanoisi varmaan vanhempi kansa, joille toton ja loton pelaaminen on yksi tärkeimmistä askareista heidän elämässään. Käytännön puoli sitten kusee ihan urakalla. Kauppaan tulee tämä tositteita sylkevä kone, jota kukaan ei osaa käyttää tai jos osaa niin ei voi nähdä sitä vaivaa, että opettaisi sitä vaikka muillekkin. Kassatädit jäätyy kun, joku tekee jotain muuta kuin lottoa. Sitten soitellaan kassan puhelimesta sille ainokaiselle työntekijälle , joka ehkä osaa näppäillä sen verran, että sieltä se pitkävedon tosite saadaan 10min pihalle. En vain tajua, että miksi kassahenkilöstöä ei voida kouluttaa käyttämään sitä laitetta, jos sinne kerta semmoinen on hankittu. Auta armias, jos ennen sinua on vielä joku mummo joka on unohtanu punnita tomaatit. Päänsärky on tosiasia.

Tuntuu muutenkin olevan nuo pienempien kauppojen jonot tuskaisen pitkiä. Tullu monesti jonottaessa pohdittua, että pitäisiköhän perustaa semmonen Kassajonottajat yhteisö. Siis sellainen, että kokoonnuttaisiin kerran viikossa paikallisen kunnan tai kaupungin alaisiin tiloihin missä tämäntyyppisiä diipadaapa kerhoja ja seuroja on jo muutenkin. Jaettaisi kokemuksia, juotaisiin kahvia ja pelattaisiin uunoa. Joku toisi mukanaan juuri kaupasta ostamiaan leivonnaisia ja pahoittelisi olevensa myöhässä, koska kaupassa oli hirveä jono. Veikkaan, että kävijämäärät olisi huimat, minä + ei ketään muita.

Keskiviikkona tulis Viking Lotto.