Joo-o. Tulee tänään ehkä todistettua, että meikäläisestä ei ole leipuriksi saatikka kokiksi. Tällä hetkellä jääkaapissa "jähmettyy" voitaikina pasteijoita varten. Minulla ei ole harmainta aavistusta kuinka kauan tuon taikinan pitää "jähmettyä". Lukasin reseptin sellaisesta kirjasta kuin, Hyvä Kokki. Ilmassa alkaa olla pientä ironian tuntua, jos ajattelen tuota kirjan nimeä. Joku saattaa ihmetellä, että miksi helvetissä mie leivon. Homma menee jotakuinkin näin. Mie asun nykysin Joensuussa ja työt alkaa vasta 10 päivä tätä kuuta. Eikä täälläpäin käsittääkseni ketään tuttujakaan asu kenen kanssa voisi viettää aikaa yms. Eli on aika vitun tylsää. Varsinkin nyt kun rouvake on jossain fuksijutussa vetämässä ilmasta viinaa todennäköisesti ja mie leivon himassa. En ole vielä tilannut itelleni Kotiliettä tai muuta vastaavaa yh-mamma lehtee, älkää siis säikähtäkö.

Ettei homma haisisi niin hirveästi sille, että mie oisin jotenkin tossun alla niin tehtiin semmonen diili rouvakkeen kanssa, että hän hoitaa inno-homoilut niin miun ei tarvii tiskata 1kk:n. Ainoot toiveet minun osaltani sisustamiseen oli, ettei meille hommata semmosta vitun rumaa palapeiliä tai eteiseen tule mattoa, jossa lukee "tervetuloa". Kämpästä löytyi jo entuudestaan vitun ruma palapeili, että se siitä minun inno-homoilusta.

Palatakseni tuohon leipomiseen... Minusta tuo "Hyvä Kokki" kirja on ihan perseestä tai sit mie oon vaan paska kokki. Ärsyttää kun tuolla kirjassa on niin ympäripyöreesti selitetty nuo vaiheet. "nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi" "lisää 1dl kylmää vettä ja sekoita tasaiseksi". Missä helvetissä ovat kohdat: "Jos olet nyppinyt jauhoo ja rasvaa ja tuntuu ettei se muutu muruiseksi hevonvitunperseelläkään niin kannattaskohan lopettaa se leipominen ennenkun lisää sinne sen 1dl kylmää vettä" "Jos et lopettanut ja lisäsit sen 1dl kylmää vettä niin katotaan sitten mitä tapahtuu" "Laita vääntämäsi plörö jääkaappiin jähmettymään ja käy tökkimässä sitä sormella 5min välein ja totea, ettei tää perkele jähmety" Olen nyt siis tässä vaiheessa. Seuraava vaihe voisi olla tämmöinen. "Kauli vituiksi menneestä taikinasta 3mm paksuinen levy ja huomaa, ettei teidän kämpässä ole pyöreää muottia millä siitä saisi sellaisia palasia" "Turhaudu tuskastu, haudo itsemurhaa" "Heitä tekeleesi uuniin 225 asteeseen 15min" "Odota kun rakkaasi saapuu kotiin, tarjoile leipomiasi kanttarellipasteijoita tyttöystävällesi" "Kuuntele 10min kuinka paskoja ne pasteijat ovat ja kuinka turhaan meni 250g margariinia" "Itke itsesi uneen"

Jospa noi nyt edes jotenkin onnistuisi.

Katoan röökille ja leipomaan.